Çocuklar Terör Örgütlerinin Hedefinde

Çocuklar Terör Örgütlerinin Hedefinde

ABONE OL
Haziran 12, 2024 16:24
Çocuklar Terör Örgütlerinin Hedefinde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Suriye’de çocuklar, terör örgütü PKK/YPG tarafından hedef alınıyor. Yüzlerce çocuk, teröristlerce kaçırıldı. Birleşmiş Milletler (BM), tehdit altındaki çocuklara yönelik durumu sayılarla paylaştı.

Yüzlerce Çocuk Alıkonuldu

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in 2023 yılı verilerini içeren ve henüz kamuya açıklanmayan “Çocuklar ve Silahlı Çatışmalar Raporu” ortaya çıktı. Rapor, Suriye’de SDG adını kullanan terör örgütü PKK/YPG ve bağlı yapılanmalarının 259 çocuğu silahlı kadrosuna kattığını belirtiyor.

Terörist Kamplarında Tutsak Hayat

Terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı olduğu şüphesiyle yaklaşık 29 bin çocuk da Suriye’nin kuzeydoğusunda PKK/YPG’nin hakim olduğu kamplarda, yıllardır özgürlüklerinden yoksun yaşıyor. PKK/YPG ve diğer yapılanmaları, 2023’te 16 çocuğu öldürdü ya da sakat bıraktı.

Guterres’ten Çağrı: Çocukların Serbest Bırakılması

Guterres'ten Çağrı: Çocukların Serbest Bırakılması

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, raporda çocuklara karşı yapılan ağır ihlallerin endişe verici olduğunu belirterek, tüm çocukların koşulsuz ve derhal serbest bırakılmasını istedi. Ayrıca, okul ve hastanelere saldırıların durması gerektiği vurgulandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.