Gambiya’daki Askerler Türkçe Kursunu Başarıyla Tamamladı

Gambiya’daki Askerler Türkçe Kursunu Başarıyla Tamamladı

ABONE OL
Haziran 12, 2024 13:00
Gambiya’daki Askerler Türkçe Kursunu Başarıyla Tamamladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gambiya’nın Fajara bölgesinde bulunan Gambiya Silahlı Kuvvetler Eğitim Okulu’nda eğitim gören 25 asker, Türkçe kursunu başarıyla tamamlayarak diplomalarını aldı. Bu başarının ardından askerler, Türkiye’deki askeri okullarda eğitim almaya hak kazandılar.

Mezuniyet Töreninde Türkiye’ye Vurgu

Gambiya’nın Banjul Büyükelçisi Fahri Türker Oba, düzenlenen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, Gambiyalı askerlerin aldıkları Türkçe eğitimiyle Türkiye’de en iyi şekilde temsil edeceklerini belirtti. Oba, askerlerin iki ülke arasında köprü görevi göreceğini vurgulayarak, Türkiye’nin Gambiya’ya yönelik desteğinin devam edeceğini ifade etti.

  • Türkiye’nin Banjul Büyükelçisi Fahri Türker Oba
  • Gambiya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tümgeneral Ousman Gomez
  • Gambiya Savunma Bakanlığı Askeri Danışmanı Kurmay Albay Anıl Aksoy

Gambiya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Gomez de Türkiye’ye teşekkürlerini ileterek, Türkçe eğitiminin askerlere Türkiye’deki eğitimlerine daha iyi odaklanma fırsatı sunduğunu belirtti.

Mezun olan askerler, artık Türkiye’de çeşitli askeri okullarda eğitim almaya hak kazanmış durumda. Türkiye’nin Gambiya’ya sağladığı destek ile askerler, uluslararası alanda önemli birer temsilci olacaklar.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.