Gazze’deki Sağlık Krizi ve İsrail Saldırıları

Gazze’deki Sağlık Krizi ve İsrail Saldırıları

ABONE OL
Haziran 12, 2024 19:48
Gazze’deki Sağlık Krizi ve İsrail Saldırıları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Uyarıyor

Sağlık Bakanlığı, Gazze’de yaşanan yakıt krizine ilişkin ciddi uyarılarda bulundu. Hastaneler ve sağlık merkezleri yakıt yetersizliği nedeniyle hizmet dışı kalma tehlikesiyle karşı karşıya.

Oksijen Tankı Durma Noktasına Geldi

Oksijen Tankı Durma Noktasına Geldi

İsrail’in Gazze Şeridi’ne sürdürdüğü saldırılar ve sınır kapılarını kontrol etmesinin gölgesinde, hastaneler, sağlık merkezleri ve Gazze kentindeki tek oksijen tankı durma noktasına geldi. Oksijen tankının çalışmaması durumunda hastaların ve yaralıların ölüm riski altında.

İlaçların Bozulma Tehlikesi

İlaçların Bozulma Tehlikesi

İlaçların korunduğu buzdolapları ve oksijen tankını çalıştıran jeneratörün aktif kalması için gerekli yakıtın bulunmaması nedeniyle ilaçların bozulma tehlikesi altında olduğu belirtiliyor.

Ambulanslar Tehlike Altında

Bölgedeki diyaliz merkezlerinin yakıt yetersizliğinden dolayı hizmet dışı kalma tehlikesi altında olduğu ve ambulansların da yakıt bulunamadığı için tamamen durma riskiyle karşı karşıya olduğu açıklandı.

Uluslararası kurum ve kuruluşlara, jeneratörün çalışır durumda kalması için yakıt girişinin sağlanması ve bakımı için gerekli parçalar ile jeneratör ulaştırılması çağrısı yapıldı.

İsrail ordusu, Gazze’ye düzenlediği saldırılarla 160 sağlık kuruluşunu hedef alarak 55 sağlık merkezi ve 33 hastaneyi hizmet dışı bıraktı.

İsrail’in Gazze Saldırılarının Bilançosu

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 517’si çocuk, 10 bin 279’u kadın olmak üzere 37 bin 164 Filistinli öldürüldü, 84 bin 832 kişi yaralandı. Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.