Macron’un Erken Seçim Kararı ve Aşırı Sağ İttifak Çağrısı

Macron’un Erken Seçim Kararı ve Aşırı Sağ İttifak Çağrısı

ABONE OL
Haziran 12, 2024 17:36
Macron’un Erken Seçim Kararı ve Aşırı Sağ İttifak Çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Macron’un Erken Seçim Kararı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinden sonra apar topar erken genel seçim kararı aldı. Macron, Marine Le Pen liderliğinde yükselen aşırı sağ tehlikesine dikkati çekerek ittifak kurmak istiyor. AP seçimlerinde aşırı sağcı Ulusal Birlik partisinin öne geçmesi üzerine Macron, Ulusal Meclis’i feshederek seçime gitme kararı aldı.

Macron’un Aşırı Sağa İttifak Çağrısı

Macron'un Aşırı Sağa İttifak Çağrısı

Cumhurbaşkanı Macron, aşırı sağcıların AP seçim galibiyetini “göz ardı edilemeyecek siyasi bir gerçek” olarak nitelendirerek bu siyasi gruba karşı ittifak çağrısı yaptı. Macron, merkez sağ partisi LR’nin aşırı sağcılarla ittifak yapmasını eleştirdi ve sağ ve sol cepheden ılımlı siyasetçilere aşırı sağa karşı birlik olma çağrısı yaptı.

Yeni Kaledonya’da Anayasal Reform

Fransa’nın denizaşırı topraklarından Yeni Kaledonya’da bağımsızlık yanlılarını harekete geçiren anayasal reformu askıya alan Macron, adadaki bağımsızlık yanlıları ve karşıtları arasında uzlaşı için görüşmelerin sürdüğü bir dönemde “belirsizliğe yer bırakmama” kararı aldığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı’nın Değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı'nın Değerlendirmesi

Macron, aşırı sağcı RN’nin AP seçimlerinden galibiyetle çıkmasının ardından Ulusal Meclis’i feshetme kararı aldığını belirtirken, “Maskelerin düştüğünü” ve siyasi arenada açıklık getirilmesi gerektiğini vurguladı. Macron, meclisteki kurucu çoğunluğun yeni siyasi isimleri dahil etmesini ve aşırı sağa karşı birlik olunmasını umduğunu dile getirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.