Papa Francis’ten Rahiplere Uyarı: Vaazlar 8 Dakikayı Geçmesin

Papa Francis’ten Rahiplere Uyarı: Vaazlar 8 Dakikayı Geçmesin

ABONE OL
Haziran 12, 2024 18:24
Papa Francis’ten Rahiplere Uyarı: Vaazlar 8 Dakikayı Geçmesin
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, rahiplere dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Kilise törenlerinde verilen vaazların kısa ve öz olması gerektiğini vurgulayan Papa, bu sürenin maksimum 8 dakika olması gerektiğini belirtti. Uzun vaazların dinleyicilerin dikkatinin dağılmasına ve hatta uyumalarına sebep olabileceğini ifade eden Papa, “8 dakika sonunda insanların dikkati dağılıyor, uyuyakalabilirler ve haklılar” dedi.

Rahiplere Yönelik Uyarılar Devam Ediyor

Papa Francis daha önce de rahiplere yönelik uyarılarda bulunmuştu. Vaazlar sırasında gereksiz ve anlaşılmaz konuşmalar yapmamaları gerektiğini belirten Papa, “Rahipler bazen çok konuşurlar, ne hakkında konuştuklarını anlamıyorsunuz” şeklinde konuştu. Bu uyarılarıyla dikkat çeken Papa, rahiplerin vaazlarını etkili ve anlaşılır bir şekilde sunmaları gerektiğinin altını çiziyor.

Eşcinsellere Yönelik Tartışmalı İfadeler

Eşcinsellere Yönelik Tartışmalı İfadeler

Papa Francis geçtiğimiz günlerde eşcinsellere yönelik yaptığı açıklamalarla tartışmalara neden olmuştu. LGBTİ+ bireylerin rahiplik eğitimine karşı çıkan Papa, eşcinseller için aşağılayıcı bir ifade kullanmıştı. İtalyanca’da argo bir şekilde kullanılan “frociaggine” kelimesini kullanan Papa, bu ifadesi nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı. Ancak daha sonra Papa’nın bu ifadesi için özür dilediği belirtilmişti. Papa Francis, geçtiğimiz günlerde de Romalı rahiplerle yaptığı buluşmada aynı ifadeyi kullandığı belirtiliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.