Rus Barış Gücü Karabağ’dan Tamamen Çekildi

Rus Barış Gücü Karabağ’dan Tamamen Çekildi

ABONE OL
Haziran 13, 2024 02:00
Rus Barış Gücü Karabağ’dan Tamamen Çekildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Azerbaycan’ın Karabağ bölgesine geçici olarak yerleşen Rus askerleri, bölgeden tamamen çekildi. Rus Barış Gücü, 2. Karabağ Savaşı sonrasında başlatılan çıkış sürecini başarıyla tamamladı.

27 Eylül 2020’de başlayan ve 44 gün süren savaş, 10 Kasım 2020’de Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya liderlerinin üçlü bildirisiyle sona ermişti. Rus askerlerinin tamamen çekilmesiyle birlikte bölgede yeni bir dönem başlamış oldu.

Rus Askerleri Tamamen Çekildi

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Rus Barış Gücü’ne ait personel ve araçların ülke topraklarını tamamen terk ettiği duyuruldu. Rus birliklerinin Hocalı’daki askeri üsten çıkması ve Azerbaycan bayrağının Hocalı Havalimanı önünde göndere çekilmesiyle bölgedeki değişim net bir şekilde görülebiliyor.

Rusya ve Azerbaycan liderlerinin aldığı karar doğrultusunda, Rus Barış Gücü’nün görev süresi dolmadan bölgeden çekilmesi sağlandı. Beş yıl süreyle bölgede bulunan Rus birliklerinin görev süresi aslında 10 Kasım 2025’te bitiyordu, ancak kararlaşma gereği erken bir çekilme gerçekleşti.

Rus Barış Gücü’ne ait zırhlı ve ağır araçlar, Nisan 2024’te bölgeden çıkmaya başlamıştı. Bu çıkış süreci de planlandığı şekilde tamamlandı ve bölgedeki Rus varlığı sona ermiş oldu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP