Şiddet Mağduru Kadının Hikayesi: Leyla Akay

Şiddet Mağduru Kadının Hikayesi: Leyla Akay

ABONE OL
Haziran 12, 2024 14:48
Şiddet Mağduru Kadının Hikayesi: Leyla Akay
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Leyla Akay, bir kurumda güvenlik görevlisi olan Sinan Akay ile 10 yıl önce dünyaevine girdi.

Boşanma Kararı Aldı

Boşanma Kararı Aldı

Evliliğinden 2 çocuğu olan Leyla Akay, gördüğü şiddet nedeniyle 2019’da boşanma davası açtı. Ancak aile büyüklerinin araya girmesiyle evliliğine devam etti. Bir süre sonra kötü günleri yeniden yaşadı.

Şiddetin Yeniden Başlaması

Şiddetin Yeniden Başlaması

Çocukları için eşinin şiddet ve hakaretlerine boyun eğdiğini belirten Leyla Akay, geçen yıl aldatıldığını öğrenince haziran ayında adliyeye gidip boşanma dilekçesi verdi.

Şiddetin Artması ve Adli Mücadele

Şiddetin Artması ve Adli Mücadele

Leyla Akay, cep telefonundaki ses kayıtlarını dinlettiği eşi Sinan Akay ile tartıştı. Sinan Akay, ses kayıtlarını silmeyen Leyla Akay’ı çocuklarının gözü önünde darbedip bıçakla yaraladı. Akay, şikayet üzerine gözaltına alındı.

Mağdur Kadının Çığlığı

Mağdur Kadının Çığlığı

Her şiddet olayı sonrası şikayetçi olduğunu ancak eşinin her seferinde serbest bırakıldığını belirten Leyla Akay, öldürülmekten değil, çocuklarının öksüz kalmasından korktuğunu söyledi. Kendisi ve evlatları için yardım istedi.

“Alkolik bir adama çocuklarımı teslim etmek istemiyorum. Sesimi duyurmak istiyorum. Çocuklarımın velayeti bende olmasına rağmen kaç kere kaçırmak istedi. Eşim beni aldattığını yakaladığımda ses kayıtlarını izlerken de dövüp, bıçakladı.”

“Yüzündeki, gözündeki yara izleri, kendisini tokatlaması sonucu olmuştur”

Sinan Akay, olaydan sonra verdiği ifadesinde, “Kesinlikle fiziksel şiddet uygulamadım. Yüzündeki, gözündeki yara izleri, kendisini tokatlaması sonucu olmuştur.” dedi.

Saldırgan Eş Tutuklandı

Leyla Akay ile ilgili sosyal medyadaki paylaşımların ardından yeniden gözaltına alınan Sinan Akay, tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.