2024 Dünya Üniversiteler Etki Sıralaması ve Türk Üniversitelerinin Başarıları
  • Mersin Haber
  • Gündem
  • 2024 Dünya Üniversiteler Etki Sıralaması ve Türk Üniversitelerinin Başarıları

2024 Dünya Üniversiteler Etki Sıralaması ve Türk Üniversitelerinin Başarıları

ABONE OL
Haziran 12, 2024 15:24
2024 Dünya Üniversiteler Etki Sıralaması ve Türk Üniversitelerinin Başarıları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2024 Dünya Üniversiteler Etki Sıralaması

Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine göre değerlendirilen “THE 2024 Dünya Üniversiteler Etki Sıralaması” sonuçlarına göre, Türkiye’den toplam 8 üniversite ilk 300 içerisinde yer aldı. İTÜ 34’üncü, ODTÜ ise 88’inci sırada bulunmaktadır. Türkiye, ilk 1000’e giren 42 üniversiteye ev sahipliği yapmaktadır.

Türk Üniversitelerinin Başarıları

İTÜ ve ODTÜ gibi Türk üniversiteleri üç farklı kategoride dünya genelinde ilk 10’a girmeyi başarmıştır. Özellikle nitelikli eğitim, yoksulluğa son ve iklim eylemi alanlarında Türk üniversitelerinin başarısı dikkat çekmektedir.

Türkiye’nin Sıralamadaki Yeri

Türkiye, 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefinden 15’inde ilk 100’e giren üniversitelerle dikkat çekerken, iyi sağlık ve refah alanında en yüksek ortalama puanı alarak ön plana çıkmıştır. Türkiye, sıralamada 16 üniversite ile ilk 200 içerisinde en fazla üniversiteye sahip ülke konumundadır.

THE Küresel İlişkiler Sorumlusunun Değerlendirmesi

THE Küresel İlişkiler Sorumlusu Phil Baty, Türk üniversitelerinin sıralamadaki konumundan etkilendiğini belirterek, Türkiye’nin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile uyumlu çalışmalar yaptığını vurgulamıştır. Baty, Türk üniversitelerinin başarısını önemli ve etkileyici bir gelişme olarak değerlendirmiştir.

Dünya Genelindeki Lider Üniversiteler

Sıralamada, Western Sydney Üniversitesi genel kategoride en iyi üniversite olarak belirlenmiştir. Avustralya, 4 üniversite ile ilk 10’da en fazla üniversiteye sahip ülke olurken, İngiltere ve Kanada 12’şer üniversite ile bu sıralamayı takip etmektedir.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP