DOLAR

32,9949

-0.11%
EURO

35,8195

-0.26%
ALTIN(gr)

2.528,01

0,83%
BİST 100

10891.42

0,83%
  • Mersin Haber
  • Ekonomi
  • Borsa
  • Bakan Işıkhan: Hepatit B ve D, diyabet ve kardiyoloji ilaçları artık aile hekimlerine yazdırılabilecek

Bakan Işıkhan: Hepatit B ve D, diyabet ve kardiyoloji ilaçları artık aile hekimlerine yazdırılabilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan raporlu kronik Hepatit B ve D, diyabet ve kardiyoloji ilaçlarının artık aile hekimlerince yazılabileceğini bildirdi.

ABONE OL
Mayıs 17, 2024 08:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin DevamıÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan bazı kronik hastaların ilaçlarını yazdırmak için aile hekimlerine gidebileceğini duyurdu. Işıkhan’ın açıklamasına göre kronik raporlu Hepatit B ve D, diyabet ve kardiyoloji hastaları artık aile hekimlerine giderek ilaçlarını yazdırabilecek. Bakan Işıkhan şu açıklamayı yaptı: Gözden KaçmasınBorsa İstanbul rekor kırdı Haberi GörüntüleBakan Işıkhan şu açıklamayı yaptı: SUT’ düzenlemeleri ile yıllık 3.2 milyar lira tasarruf sağlamış olacağız. Aile hekimlerinin reçete edebildiği ilaçların sayısını artıran yeni bir düzenleme yapıyoruz. Yaklaşık 2 milyon vatandaşımız yeni ilaç düzenlemesinden faydalanacak. Yaklaşık 2 milyon vatandaşımızın faydalanabileceği; kronik Hepatit B ve D tedavisinde, Diyabet tedavisinde; kardiyoloji alanında kullanılan ilaçların, ilgili sağlık raporlu hastalarımızca hastanelerde sıra beklemeden, aile hekimlerine giderek yazdırabilmelerinin önünü açıyoruz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.