Diyanet İşleri Başkanlığı Açıklaması ve Amerika Diyanet Merkezi

Diyanet İşleri Başkanlığı Açıklaması ve Amerika Diyanet Merkezi

ABONE OL
Haziran 20, 2024 17:24
Diyanet İşleri Başkanlığı Açıklaması ve Amerika Diyanet Merkezi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyanet İşleri Başkanlığı Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanlığı, ABD’de bulunan Amerika Diyanet Merkezi ile ilgili basında yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Merkezin amacı ve hizmetleri hakkında detaylı bilgiler verildi.

Amerika Diyanet Merkezi’nin Amaçları

Amerika Diyanet Merkezi, Türk vatandaşlarını bir araya getirmek, Türk kültür ve medeniyetini ABD toplumuyla buluşturmak amacıyla inşa edilmiştir. Ayrıca, milyonlarca Müslümanın ve insanlığa kazandırılan İslam medeniyetinin değerlerini tanıtmayı hedeflemektedir.

Merkezin İnşa Süreci ve Özellikleri

Amerika Diyanet Merkezi’nin inşaatına 2012 yılında başlanmış olup, 2 Nisan 2016’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle açılışı gerçekleştirilmiştir. Merkez, Maryland eyaleti Lanham şehrinde bulunmaktadır ve cami merkezli sosyal faaliyet alanlarına sahiptir.

Merkezin Topluma Katkıları

Amerika Diyanet Merkezi, Türk vatandaşlarının ve bölgede yaşayan diğer Müslüman toplulukların hizmetine sunulmuş olup, ABD’deki en büyük İslam merkezlerinden biridir. Merkez, bulunduğu bölgede Müslüman toplumunun bir araya geldiği önemli bir nokta haline gelmiştir.

Basında Çıkan İddiaların Gerçeği

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Amerika Diyanet Merkezi’yle ilgili basında yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilmiştir. Merkezin Türk kültürünü ve medeniyetini tanıtmak amacıyla inşa edildiği vurgulanmıştır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.