Dr. Ender Saraç Davasında Savcılık Mütalaa Açıkladı

Dr. Ender Saraç Davasında Savcılık Mütalaa Açıkladı

ABONE OL
Haziran 13, 2024 14:00
Dr. Ender Saraç Davasında Savcılık Mütalaa Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dr. Ender Saraç’ın, 13 yaşındaki oğluna cinsel istismar uyguladığı iddiasıyla yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Savcılık, Saraç’ın çocuğun cinsel istismarı suçundan her türlü şüpheden uzak delil elde edilemediği gerekçesiyle beraatine karar verilmesini talep etti.

İddianameden Detaylar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, mağdur M.S.’nin 5 Aralık 2023’te öğrenim gördüğü okul idaresinin tutmuş olduğu tutanakların polise bildirilmesiyle soruşturmaya başlandığı aktarıldı. Mağdur M.S.’nin şeref ve namusunu ilgilendiren bir konuda şüpheli Mehmet Ender Saraç’a iftira atmasını gerektirir ciddi bir neden bulunmaması, aralarında daha önceden husumet olmaması, mağdurun olayı okuldaki öğretmenlerine anlatmış olması gibi detaylara yer verildi.

Mütalaada Yer Alan Beyanlar

Mütalaada Yer Alan Beyanlar

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, mağdur çocuk M.S.’nin babası olan sanık Ender Saraç’a ders vermek istediği için ilk beyanını bu şekilde verdiğini belirtti. Mağdur çocuk M.S.’nin ağlayarak gerçeği anlattığını ifade eden savcı, çocuğun daha sonra babasına iftira attığını belirtti.

Savunma ve Mahkeme Kararı

Açıklanan mütalaada, mağdur çocuk M.S.’nin babasına iftira attığını belirten ifadelerine yer verildi. Sanık Ender Saraç’ın ise suçlamaları kabul etmediği ve istikrarlı bir şekilde üzerine atılı suçlamaları reddettiği belirtildi. Mahkeme, savunma hazırlayabilmeleri için sanık Saraç ile avukatına süre vererek duruşmayı erteledi.

Talep Edilen Cezai Yaptırım

Talep Edilen Cezai Yaptırım

Hazırlanan iddianamede şüpheli Mehmet Ender Saraç’ın ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 12 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. İddianamede, suçun detayları ve delillerine yer verilerek cezai yaptırımın gerekliliği ifade edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.