DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20565881,19%
Mersin
18°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Gezegensel Sağlık Karnesi sıralamasında Türkiye birincisi oldu
  • Mersin Haber
  • Magazin
  • Yaşam
  • Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Gezegensel Sağlık Karnesi sıralamasında Türkiye birincisi oldu

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Gezegensel Sağlık Karnesi sıralamasında Türkiye birincisi oldu

ABONE OL
Nisan 25, 2024 13:55
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Gezegensel Sağlık Karnesi sıralamasında Türkiye birincisi oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık eğitimi veren fakülteleri gezegensel sağlık çerçevesinde metrik tabanlı olarak değerlendirme ve geliştirme aracı olan “Gezegensel Sağlık Karnesi (Planetery Health Report Card Projesi) 2023- 2024” raporu yayımlandı.

Rapora göre Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, tıp eğitimindeki içeri ve geleceğe yönelik çalışmalarıyla Türkiye’de tıp fakülteleri arasında birinci oldu. Tıp fakültesini ve üniversiteyi müfredat, interdisipliner araştırmalar, toplumsal hizmet ve savunuculuk, öğrenci odaklı gezegensel sağlık girişimlerine destek ve kampüs sürdürülebilirliği olmak üzere beş ana başlık çerçevesinde puanlamaya dayanan “Gezegensel Sağlık Karnesi” raporunda dünya genelinden 151, Türkiye’den ise 7 üniversite sıralamalarda yer aldı.

Raporu değerlendiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Türkiye’ye ve dünyaya alanında saygın hekimler kazandıran Ege Üniversitesi Tıp Fakültemiz kalite odaklı eğitimi ve güçlü altyapısıyla öğrencilerine geniş imkânlar sunuyor. Özellikle son yıllarda yaptığımız dev yatırımlarla son teknolojik tıbbi cihazları, laboratuvarları ve dijital donanımımız ile uzun bir süreç olan tıp eğitimini hem verimli hem de keyifli hale getirmeye gayret ediyoruz. Bu noktada Fakültemiz eğitim kalitesi ile çeşitli kurum ve kuruluşların değerlendirmelerinde önemli başarılar elde ediyor. Sağlık eğitimi veren fakülteleri gezegensel sağlık çerçevesinde metrik tabanlı olarak değerlendiren Gezegensel Sağlık Karnesi raporuna göre Tıp Fakültemiz birinci oldu. Bu süreçte emeği geçen herkese ve EMSA Ege Tıp Öğrenci Topluluğumuza teşekkür ederiz” dedi.

Sıralamaya Türkiye’den Ege Üniversitesinin yanı sıra, Acıbadem, Ankara, Çukurova, Hacettepe, Karadeniz Teknik  ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi katıldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.