Karamürsel’de Akran Arabulucuğu Eğitim Projesi

Karamürsel’de Akran Arabulucuğu Eğitim Projesi

ABONE OL
Haziran 14, 2024 14:24
Karamürsel’de Akran Arabulucuğu Eğitim Projesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde, “Akran Arabulucuğu” projesi kapsamında öğretmen ve öğrencilere eğitim verilmesi planlanmaktadır. Proje, Karamürsel Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, AKRANDER, MARKA ve Karamürsel Arabulucu Avukatlar Topluluğu iş birliğiyle hazırlanmıştır.

Proje Detayları

Karamürsel Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, projenin önemine değinerek, 21 ortaokul ve lisede toplam 64 öğretmene ve 554 öğrenciye akran arabuluculuğu eğitimi verilmesi hedeflendiğini belirtmiştir. Proje, küçük anlaşmazlıkların büyümeden çözülmesini hedeflemektedir.

Protokol İmzalandı

Karamürsel Kaymakamlığında gerçekleştirilen protokol imza töreninde, projenin paydaşları bir araya gelerek iş birliğini güçlendirmiştir. Protokol imzalandıktan sonra projenin uygulamaya konulması için adımlar atılmıştır.

Kaymakam Canbaba, projenin okullarda arabuluculuk kültürünü yaygınlaştırarak genç nesillerin uzlaşı becerilerini geliştirmeyi amaçladığını vurgulamıştır. MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu ise projenin topluma olumlu katkılar sağlayacağını belirtmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.