Kıbrıs Büyükelçisi Metin Feyzioğlu: Barış Harekatı Kutlamaları

Kıbrıs Büyükelçisi Metin Feyzioğlu: Barış Harekatı Kutlamaları

ABONE OL
Haziran 13, 2024 13:36
Kıbrıs Büyükelçisi Metin Feyzioğlu: Barış Harekatı Kutlamaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, 20 Temmuz 1974’teki Barış Harekatı’nın bu yıl 50. yıl dönümünün kutlanacağını ve törenler için ciddi bir çalışma halinde olduklarını bildirdi.

Şehit Teğmen Caner Gönyeli 2024 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı

Büyükelçi Feyzioğlu, Şehit Teğmen Caner Gönyeli 2024 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı’nın deniz safhasına katıldı. Her yıl giderek gelişen tatbikata uluslararası gözlemcilerin de geldiğini, Türkiye ve KKTC’nin ortak kapasitesinin takdir edildiğini belirtti.

Kıbrıs’ın Tarihi ve Barış Süreci

Feyzioğlu, Kıbrıs adasına barışın 50 yıl önce geldiğini, adada Kıbrıs sorununun 50 yıl önce sona erdiğini belirterek, Kıbrıs sorununu başlatanların 1963’te Kıbrıs Türklerini katlettiğini ve 1974’teki harekatla barışın sağlandığını vurguladı.

Bugün Gazze’de yaşanan katliamın, 1963-1974’te Kıbrıs’ta yaşananlarla benzerlik taşıdığını belirten Feyzioğlu, Türkiye’nin Gazze’deki olaylara karşı dik durduğunu ve liderliğini sürdürdüğünü ifade etti.

Metin Feyzioğlu, 20 Temmuz 1974’teki Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü kutlamalarının Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından önemsendiğini ve törenler için çalışmaların devam ettiğini aktardı. Kutlamalar kapsamında KKTC’li öğrencilerin Türkiye’deki Kıbrıs gazilerine yazdığı mektupların gazilere ulaştırılacağını belirtti.

Büyükelçi Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Kıbrıs Barış Harekatı yıl dönümü kutlamalarında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve diğer partilerle güçlü bir beraberlik göstermeye yönelik açıklamalarının da önemli olduğunu söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.