Mahkeme Duruşması: İstanbul’da Hukuka Aykırı İfşa Davası

Mahkeme Duruşması: İstanbul’da Hukuka Aykırı İfşa Davası

ABONE OL
Haziran 18, 2024 08:48
Mahkeme Duruşması: İstanbul’da Hukuka Aykırı İfşa Davası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’da 2023 yılında gerçekleşen olayda, Halil İbrahim Kalkan’ın iş yerine ulaşmak için yaptığı telefon görüşmesinin numarası görünecek şekilde sosyal medyada ifşa edildiği iddiasıyla Engin Polat hakkında 9 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı. İşte duruşmaya dair detaylar:

Duruşma Detayları

  • İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada müşteki Halil İbrahim Kalkan ve taraf avukatları hazır bulundu.
  • Sanık Engin Polat, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla bağlantı kurulamadığı gerekçesiyle duruşmaya katılamadı.

Müşteki Beyanı

Müşteki Beyanı

Müşteki Halil İbrahim Kalkan, duruşmada yaptığı açıklamada, “Ben olay günü Pendik’te bulunan şirketine gitmiştim. Yanında bulunan kişiler benden habersiz benim görüntülerimi almışlar. Ben hem Engin Polat’tan hem de beni habersizce çeken diğer şahıslardan şikayetçiyim” ifadelerini kullandı.

Savunma ve Ara Karar

Sanık Engin Polat’ın avukatı, aranan Pendik şubesinin müvekkiline ait olmadığını belirterek müvekkilinin suçsuz olduğunu savundu. Mahkeme, sanığın SEGBİS ile katılabilmesi için cezaevine yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianame ve Suçlamalar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Engin Polat’ın müşteki Kalkan’ın özel iletişim bilgilerini hukuka aykırı şekilde ifşa ettiği belirtildi. Polat’a ‘haberleşmenin gizliliğini ihlal’ ve ‘verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme’ suçlarından 4 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.