Ödüllü Şair Zeynep Özen’in Başarısı

Ödüllü Şair Zeynep Özen’in Başarısı

ABONE OL
Haziran 15, 2024 13:36
Ödüllü Şair Zeynep Özen’in Başarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lalapaşa Cumhuriyet Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Zeynep Özen, Jandarma Genel Komutanlığınca düzenlenen şiir yarışmasında Türkiye birincisi oldu. Özen’in “Jandarma” adlı şiiri, Jandarma Teşkilatının 185’inci kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlenen yarışmada büyük beğeni topladı.

Şiirde Yansıtılan Duygular

Zeynep Özen’in 5 kıtalık “Jandarma” adlı şiirinde, Türkiye’nin huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden görev yapan jandarma teşkilatının fedakarlıkları ve başarıları anlatılmaktadır. Özen, jandarmanın vatan için gözünü kırpmadan verdiği her görevi eksiksiz yerine getirdiğini vurgulamıştır.

İlham Kaynağı: Kahramanmaraş Depremleri

Zeynep Özen’in “Jandarma” adlı şiiri, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde jandarmanın gösterdiği fedakar çalışmalardan esinlenerek yazılmıştır. Şair, jandarmanın ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğunu ve her zaman yardımına koştuğunu dile getirmiştir.

Jandarma’nın Vatanseverliği

Özen’in dizelerinde jandarmanın Türkiye’nin gurur kaynağı olduğu ve vatanı için her zaman hizmete hazır olduğu vurgulanmaktadır. Şiirde, jandarmanın deprem, sel, yangın gibi afetlerde Türk milletinin yanında olduğu vurgulanmıştır.

Ödül ve Kutlamalar

Zeynep Özen, Türkiye birincisi olduğu için Edirne Valisi Yunus Sezer ve İl Jandarma Komutanı Hacı Ali Büber tarafından çeşitli hediyelerle kutlanmıştır. Özen, jandarma teşkilatının 185’inci kuruluş yıl dönümü töreninde de başarılı şiirini okumuştur.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP