Olcay Kılavuz’dan Çağrı: ‘Beni Savcılık, Mahkeme Çağırsın’

Olcay Kılavuz’dan Çağrı: ‘Beni Savcılık, Mahkeme Çağırsın’

ABONE OL
Haziran 14, 2024 11:12
Olcay Kılavuz’dan Çağrı: ‘Beni Savcılık, Mahkeme Çağırsın’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olcay Kılavuz’dan Çağrı: “Beni Savcılık, Mahkeme Çağırsın”

Eski MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin eski danışmanı Olcay Kılavuz, Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş suikastı davasıyla ilgili sessizliğini bozarak savcılık ve mahkemeye çağrıda bulundu. Kılavuz, “Beni savcılık, mahkeme çağırsın. Beni dinlesinler. Bana yöneltilen soruları cevaplamaya hazırım. Bildiklerimi anlatmaya hazırım” şeklinde konuştu.

Kılavuz: “Tolga Demirbaş İle Görüşmelerim Merak Kaynaklıydı”

Olcay Kılavuz, davanın tutuklu isimlerinden Tolgahan Demirbaş’la ilgili olarak “Ben Tolgahan Demirbaş ile görüştüm ama bu olaydan haberdar değildim. Daha sonra bu olay olunca görüştüm ancak merakımdan görüştüm” ifadelerini kullandı. Kılavuz, “Tape kayıtları varsa, Tolgahan Demirbaş dinleniyorsa ve benim onunla yaptığım görüşmeler kayıt altına alındıysa o tapeler deşifre edilsin” şeklinde de ekledi.

Bu zamana kadar sessiz kalan ve neden açıklama yapmadığı sorularına cevap veren Kılavuz, konuyla ilgili kendisine telkinde bulunulduğunu ve sessiz kalması yönünde talimat verildiğini belirtti. Kılavuz, “Eğer bu suçsa gidip yatayım” ifadelerini kullandı.

İddianameden: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili detaylar yer alıyor. İddianamede, Ateş’in eşi Ayşe Ateş ve olay sırasında beraberindeki Selman Bozkurt “müşteki”, 22 kişi de “sanık” sıfatıyla dosyada yer alıyor. Sanıklardan bazılarına ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilirken, diğer kişiler hakkında da farklı cezai işlemler istenmektedir. Olaya karışan toplam 39 kişiden 17’si hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirilmiş olup, diğerlerine yönelik soruşturma ise ayrı bir dosya üzerinden devam etmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP