Sahipsiz Köpek Kuduz Karantinası Başlatıldı

Sahipsiz Köpek Kuduz Karantinası Başlatıldı

ABONE OL
Haziran 19, 2024 22:48
Sahipsiz Köpek Kuduz Karantinası Başlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sahipsiz Köpek Kuduz Karantinası Başlattı

Sahipsiz Köpek Kuduz Karantinası Başlattı

Niğde’nin Bor ilçesinde sahipsiz bir köpeğin bir vatandaşı ısırdığı olay sonrasında kuduz karantinası uygulanmaya başlandı. Vatandaş, Bor ilçesine bağlı Kemerhisar beldesi Cumhuriyet Mahallesi’nde sahipsiz bir köpek tarafından ısırıldı. Vatandaşın olası kuduz şüphesi nedeniyle Bor Devlet Hastanesine başvurması üzerine tedavi süreci başlatıldı.

Köpeğin Analizi ve Önlemler

Sahipsiz köpeğin ölümü üzerine İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar sonrasında, görevli veteriner hekim tarafından köpeğe ait numune alındı ve Konya Veteriner Kontrol ve Orman Müdürlüğüne gönderildi. Köpeğe ait kadavra, veteriner hekim gözetiminde dezenfekte edilerek gömüldü. Analiz sonuçları beklenirken, mahallede olası kuduz hastalığının yayılmasını önlemek amacıyla gerekli tedbirler alındı.

Mahallede Alınan Tedbirler

Mahallede Alınan Tedbirler

  • Mahallede sahipsiz ya da başıboş hayvanların toplanarak barınaklara nakledilmesi sağlandı.
  • Tüm hayvanların ivedilikle aşılanması kararlaştırıldı.
  • Mahalle karantinaya alınarak, hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı.

Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu, hastalıkların yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirlere uymayanlara idari para cezası uygulanmasını da kararlaştırdı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.