Savcılıktan Tahliye Talebi

Savcılıktan Tahliye Talebi

ABONE OL
Haziran 17, 2024 02:12
Savcılıktan Tahliye Talebi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin çeşitli yerlerinde şubeleri bulunan güzellik merkezi zincirleri ve sosyal medya paylaşımlarıyla tanınan Dilan Polat, kara para aklama, yasa dışı bahis, vergide usulsüzlük ve suç örgütü kurma suçlamalarıyla 5 Kasım’dan beri tutuklu bulunmaktadır. Polat hakkında ilk defa tahliye talebinde bulunan savcılığın gerekçeleri ortaya çıktı.

Savcılıktan Tahliye Talebi

İntihar Riski Tespit Edildi

İntihar Riski Tespit Edildi

Soruşturma kapsamında tutuklananlarla ilgili yapılan inceleme sonucunda hakimin soruşturma savcısından görüş yazısı istemesi üzerine savcılık, Polat için ilk kez tahliye talebinde bulunmuştu. Savcılık, Polat’ın ruhsal sorunlarına dikkat çekerek Adli Tıp tarafından muayene edildiğini belirtti. Adli Tıp raporunda Polat için intihar riski tespit edilmiş ve yüksek güvenlikli bir sağlık kuruluşunda tedavi altına alınması gerektiği belirtilmiştir.

Ayrıca Adli Tıp raporunda Polat’ın tedavi sonrasında cezaevi şartlarında infazının devam edebileceği belirtilmiştir. Bu sebeplerle savcı, intihar riski nedeniyle Polat’ın tahliyesini talep etmiştir.

Adli Tıp raporunun yanı sıra Polat hakkındaki delillerin büyük bölümünün toplandığını belirten savcılık, 7 aylık tutukluluk süresinin yeterli olduğunu vurgulamıştır.

Savcılıktan Tahliye Talebi

MASAK raporunun tamamının henüz gelmediğini belirten hakim, Polat’ın delil karartabileceği ihtimalini düşünerek Adli Tıp raporundaki cezaevinde kalabilir kısmına dikkat çekip savcılığın tahliye talebini reddetmiştir.

Dilan Polat’ın kara para aklama soruşturmasında tutuklu olan kardeşleri Sıla ve Can Doğu’nun da içinde bulunduğu 11 şüpheli tahliye edilmişti. Bu gelişme sonrası Polat, avukatı Hüseyin Kaya ile yollarını ayırdığını duyurmuştur.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.