Şehit Piyade Onbaşı Selahattin Yalçın Adıyla Kültür ve Taziye Evi Açıldı
  • Mersin Haber
  • Gündem
  • Şehit Piyade Onbaşı Selahattin Yalçın Adıyla Kültür ve Taziye Evi Açıldı

Şehit Piyade Onbaşı Selahattin Yalçın Adıyla Kültür ve Taziye Evi Açıldı

ABONE OL
Haziran 18, 2024 15:00
Şehit Piyade Onbaşı Selahattin Yalçın Adıyla Kültür ve Taziye Evi Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sivas’ın Zara ilçesinde bulunan Şehit Piyade Onbaşı Selahattin Yalçın’ın adı, kültür ve taziye evinde yaşatılacak. Şehit, 1991 yılında Siirt’in Cizre ilçesinde teröristlerle girilen silahlı çatışma sonucunda şehit düşmüştü.

Şeyhmerzuban Mahallesi’nde hizmet veren eski ilkokul binası, artık Şehit Piyade Onbaşı Selahattin Yalçın Kültür ve Taziye Evi olarak hizmet verecek. Zara Belediye Başkanı Fatih Çelik, düzenlenen bir törende yaptığı konuşmada, Zara Şehitliği girişinde bulunan kafeyi Şehitler Müzesi’ne dönüştürdüklerini belirtti.

Müze, şehitlerin künyeleri, fotoğrafları ve özel eşyalarını barındıracak. Ayrıca, Kurtuluş Savaşı’ndan terör şehitlerine kadar tüm şehitlerin künyelerinin bulunduğu Zaralı Şehitler Albümü de yayımlandı. Çelik, “Şehidimizin adının verildiği taziye evimizde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor, şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum.” şeklinde konuştu.

Törene, şehidin abisi Yavuz Yalçın, ilçe protokolü ve davetlilerin katıldığı belirtildi. Şehit Piyade Onbaşı Selahattin Yalçın’ın adının yaşatılacağı kültür ve taziye evi, bölgenin anlam dolu bir simgesi haline gelmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.