Türk Siyasetinde Yeni Dönem

Türk Siyasetinde Yeni Dönem

ABONE OL
Haziran 13, 2024 02:48
Türk Siyasetinde Yeni Dönem
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yerel seçimlerin ardından Türkiye, siyasette yeni bir döneme giriş yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “yumuşama gerekiyor” dediği yeni dönemde, bazı isimler Cumhur İttifakı’nın yol ayrımında olduğuna dair iddiaları gündeme getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptığı görüşmeler bu iddiaların kaynağı olarak gösteriliyordu.

Devlet Bahçeli’nin Açıklamaları

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bu görüşmelerin olduğu gün, “Allah bana yeter” yazılı yüzüklü fotoğrafının paylaşılması da iddiaları kuvvetlendirdi. Bahçeli, tartışmaların giderek büyümesi üzerine çok net bir açıklama yaparak, şartlar ne olursa olsun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sonuna kadar yanında ve arkasında olacaklarını belirtti.

Bahçeli’nin Tepkisi

Bahçeli'nin Tepkisi

Devlet Bahçeli, açıklamasında, “31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerini müteakiben Türk siyasetinde, demokrasinin vazgeçilmez kurumları olan siyasi partiler arasında normalleşme ve yumuşama arayışlarının temel alınarak çok bilinmeyenli yeni bir denklemin kurulmak istendiği gözlemlenmektedir.” ifadelerine yer verdi. Bahçeli, partisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan bağlılığını ve desteklerini vurguladığı açıklamasında, Türkiye ve milletin menfaatleri doğrultusunda hareket edeceklerini belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Duruşu

Milliyetçi Hareket Partisi'nin Duruşu

Milliyetçi Hareket Partisi’nin normalleşme ve yumuşama sürecine dair endişelerinin olduğunu belirten Bahçeli, partisinin Türkiye ve Türk milleti için çalışmaya devam edeceğini, ancak siyasi oyunlara ve karalama kampanyalarına karşı da dikkatli olacaklarını ifade etti. Bahçeli, Cumhur İttifakı’na olan bağlılıklarını ve desteğini vurgulayarak, Türkiye’nin birlik ve beraberliği için gereken adımları atmaya devam edeceklerini belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.